19.2.06

Harjoitus sunnuntai 19.2.2006

Hiihto 2 h 29 min (34 km)

Edit: hiihtoaika on tietysti 2.5 h eikä 1.5 h :)

Viikon pitkä harjoitus on taas takanapäin. Tällä kertaa olosuhteet eivät olleet oikein suosiolliset, jouduin hiihtämään ensimmäisen tunnin "umpihangessa". Sen jälkeen latukone kävi vetämässä luistelu-uran kuntoon, mutta energiat kyllä paloi jo ensimmäisen tunnin aikana. Muutenkin rasitus nousi suunniteltua korkeammaksi, keskisyke oli 154 bpm, kun tavoite oli 140-145 bpm. Itselläni ei ainakaan sykkeiden tavoitealueet ole niin tarkalla, että viitsisin alkaa kävelemään sukset jalassa ladulla. Sitä olisi tänään alussa melkein tarvittu, jos olisi halunnut 140 syketasolla edetä... Fiilikset pelasti tänään se, että eteneminen 15-30 km:n välillä oli varsin vahvaa. 30 km:n jälkeen väsymys sitten iski, ja intokin lopahti.

Väsymystä oli kyllä vähän elimistössä jo lenkille lähtiessä, olihan tämä toisen kovan viikon viimeinen harjoitus. Sen verran överiksi meni noiden tehojen kanssa, että ensi viikon ohjelmaa täytyy ehkä hieman keventää. Ensi viikollahan tarkoituksenani on vielä pääasiassa hiihdellä, sitten seuraavalla viikolla tuleekin kaivattua vaihtelua patikoinnin, uinnin ja juoksun parissa.

Tekniset tiedot:
- keskisyke 154 bpm
- minimi 108 bpm
- maksimi 171 bpm
- EPOC 102 ml/kg (level 3)
- 1944 kcal


Viikolla 7 harjoitustunteja kertyi yhteensä 8.01 tuntia. Tuo 8-9 tuntia tuntuu olevan maksimi tällaiselle työssäkäyvälle perheelliselle. Jos viikossa pitää yhden välipäivän, niin silloin pitää liikkua jo 1.5 h per päivä. Monesti siinäkin jo ongelmia muiden menojen yhteensovittamisen kanssa.

Ei kommentteja: