9.2.06

Alku

Pitkään on jo pitänyt aloittaa, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Aloitetaan sitten nyt - tämä blogi nimittäin. Aiheena on matka kohti Triathlonin puolimatkan kisaa kesällä 2006. Alkuun lyhyttä faktaa, jotta pääsette paremmin mukaan kyytiin.

Vaihe I:
Puntari. Vuoden 2005 alussa se alkoi, tuskastelu oman olotilani kanssa. Lopullinen niitti "elämänmuutokselle" oli se, kun puntarin lukema alkoi lähestyä 100 kilon maagista rajaa. 190 senttiselle (tai senttiä vajaalle) se taitaa olla vähän liikaa (http://www.painoindeksi.fi/laskuri.htm). Ensin syytin tietysti puntaria - että se oli mennyt rikki. Tarkemmat tutkimukset osoittivat kuitenkin, että puntari oli ehjä ja taisin olla itse menossa - jos en nyt "rikki" - niin ainakin huonompaan suuntaan. Olo oli aika väsynyt ja maan vetovoima veti puoleensa koko ajan paremmin.
Vaihe II:
Vedonlyönti. "Tavoitteena normaalipaino painoindeksin perusteella huhtikuun 2005 loppuun mennessä". Tämä veto saikin sitten aikaan liikettä pitkästä aikaa. Juoksua ja hiihtoa lähinnä. Välillä jopa dieetti-tyyppistä ruokailua. Paino kuitenkin laski koko ajan. Ongelmiakin kyllä oli. Yltiöpäinen harjoittelu suhteessa omaan kuntotasoon sai aikaan lihasrepeämiä. Eli "isoa kovaa" mentiin ja usein. Maaliskuun 8 - huhtikuun 8 olikin sitten harjoittelutaukoa kokonaan... Kipinä ei kuitenkaan sammunut, vaan liikkeelle lähdettiin uudestaan, nyt vähän järkevämmin ja tavoitteellisemmin. Sykemittarit sekä viikko- ja kuukausirytmitykset tulivat mukaan kuvaan. Niin ja se vedonlyönti: tavoitteeseen päästiin, kevyesti. Paino punnitushetkellä muistaakseni n. 86 kg.
Vaihe II:
Tavoitteellinen urheilu. Painonpudotuksen onnistuttua suunnitelmien mukaan homma muuttui tavoitteelliseksi. Jo talvella hankin kilpasukset ja muut välineet, jotta meno ladulla maistuisi. Vammojen vuoksi maaliskuun hiihdot jäivät kuitenkin väliin, joten hiihtokilometrejä tuli ainoastaan 250. Keväällä sitten uusi pyörä alle ja polkemaan. Lisäksi rullaluistelua välillä hillittömiä määriä. Pikku hiljaa juoksua mukaan soppaan mausteeksi. Näillä resepteillä kunto lähti nousukiitoon, mutta jalan vammakohta muistutteli itsestään päivittäin aina elokuulle saakka. Rullaluistelukilometrejä tuli kesän 2005 aikana yli 1600.
Vaihe III:
Triathlon. Ruokahalu kasva syödessä. Painonpudotus-vedon jälkeen uusi veto: "Triathlonin puolimatkan suorittaminen kesän 2006 aikana". Tämähän tarkoittaa sitä, että ensin uidaan 2km, sitten pyöräillään 90km ja lopuksi juostaan puolimaraton. Tätä tavoitetta kohti olen siis matkalla ja matkakertomuksen kirjoitan tänne. Toivottakaa nyt hyvät ihmiset onnea, sitä(kin) nyt tarvittaisiin.

Ei kommentteja: