31.7.07

Nokian Ironman-matkan kisa lähestyy

Valmistautuminen Nokialla 5.8 pidettävään täyden matkan kisaan (uinti 3.8 km, pyöräily 180 km, juoksu 42.2 km) alkaa olla loppusuoralla. Kuopion epäonnistumisen jälkeen harjoittelin hyvin vielä viikon ja nyt viimeinen viikko levätään ja tankkaillaan. Pari lyhyttä pyöräilyä, kevyt hölkkä ja pari kevyttä uintia on levon ja tankkauksen lisäksi kisaviikon ohjelmassa.

Viime viikko meni vielä treenatessa, mutta kiinnitin jo huomiota myös hyvään palautumiseen ja lepoon:

Maanantai: kevyt pyöräily 1 h.
Tiistai: pyöräily 1 h 30 min. Tasavauhtinen, suunnilleen kisavauhtinen lenkki.
Keskiviikko: uinti märkäpuvulla meressä 1 h + juoksu 45 min.
Torstai: pyöräily 1 h 20 min. Viikon kovin pyörälenkki, ajoin saman reitin kuin tiistaina, mutta huomattavasti lujempaa.
Perjantai: uinti 30 min märkäpuvulla meressä. Palauttava, kevyt uinti. Tavoitteena olla hyvin palautunut lauantain viimeistä yhdistelmäharjoitusta varten.
Lauantai: lepo. Surkean kelin vuoksi jätin yhdistelmän väliin.
Sunnuntai: yhdistelmä uinti 50 min + pyöräily 1 h 10 min + juoksu 40 min. Sunnuntaina keli oli parempi ja pääsin tekemään yhdistelmän tuulisessa poutasäässä. Uinnin tein meressä märkäpuvulla ja uinti sujui kohtuullisen hyvin, vaikka vesi oli todella kylmää. Uinnin jälkeen tein nopean vaihdon pyöräilyyn ja ajoin reilun 28 km:n keskinopeudella lyhyen lenkin. Pyöräilyn jälkeen tein taas lajinomaisen vaihdon ja juoksin 6 km/h vauhdilla 40 min. Suunnilleen näillä vauhdeilla on tarkoitus lähteä myös Nokian matkoille. EDIT: Juoksuvauhti oli tietysti 6 min/km :)

Kunto tuntuu tällä hetkellä ihan hyvältä, mutta pientä epävarmuutta on kyllä ilmassa. Se taitaa kuitenkin olla melko yleistä niille, jotka ovat suorittamassa kuningasmatkaa ensimmäistä kertaa :)

Ei kommentteja: