1.9.06

Kevennystä

Ikaalisten kisaa edeltävä väsymyksen tunne on jatkunut kisan jälkeenkin, joten olen hieman keventänyt harjoittelua. Kisan jälkeen sunnuntaina oli vielä aika aktiivinen päivä, kun lähdin heti aamulla pitkälle pyörälenkille. Lenkki typistyi loppujen lopuksi 46 km:n mittaiseksi, kun matkan aikana takarengas puhkesi kaksi kertaa eikä enempää vararenkaita ollut mukana. Pyörittely tuntui ihan hyvältä, ajoin rauhallisesti 130 bpm keskisykkeellä keskinopeuden ollessa 28 km. Sunnuntai jatkui mukavasti, kun kävin iltapäivällä ensin hölkkäämässä rauhallisesti 40 minuuttia ja sen jälkeen menin pelaamaan sählyä vajaaksi tunniksi. Sunnuntai-illan olotilaa voisi parhaiten kuvailla ehkä sanoilla 'räjähtänyt' ja 'kehäraakki', sen verran väsyneeltä olo tuntui.

Selvistä väsymyksen merkeistä huolimatta tein maanantaina yhdistelmän uinti 42 min + pyöräily 54 min. Uinti oli heikkoa ja tasapaksua, mutta onneksi pyöräily sujui paremmin. Tämän treenin jälkeen päätin ottaa hieman rauhallisemmin, sen verran selvät ylirasitusoireet olivat.

Niinpä tiistaina pidin ihan rehellisen välipäivän ja keskityin kotihommiin (säädin mm. talomme ulko-ovien lukot, jotka olivat vähän reistailleet kesän aikana). Keskiviikkona palasin pyörän satulaan ja pyöräilin 60 km keskinopeudella 30.7 km/h. Tämäkin pyörälenkki päättyi rengasrikkoon! Renkaita on nyt paukkunut 5 kpl parissa viikossa...

Kevennyslinja jatkui myös torstaina, kun pidin taas välipäivä treenaamisesta. Jatkuvien rengasrikkojenkin syy selvisi, kun aloin asiaa tarkemmin tutkimaan. Vannenauha oli siirtynyt hieman, joten renkaan sisäkumi pääsi vanteen pinnan kiinnityskohdan reikään, ja puhkesi aina muutaman kymmenen kilometrin välein. No, nyt takarenkaassa on liimattava vannenauha, joten tuon pitäisi olla nyt korjattuna. Täytyy vaihtaa vielä eteen sama nauha myöhemmin.


Ikaalisten Spa Triathlonin uinnin kärkikolmikko

Ei kommentteja: