28.9.06

Flunssa

Jaahas, ilmat ovat kylmenneet ja maanantaisen pyörälenkin (1 h 20 min) jälkeen heräsin kuulaaseen tiistai-aamuun flunssaisena. Mielenkiintoista, että sykkeet olivat korkealla jo sunnuntain harjoituksessa. Siitä olisi jo voinut ennakoida, että joku pöpö on iskenyt. No, sinällään maanantaina pyörä kulki ihan hyvin eikä keskinopeudessa (32.5 km/h) ollut moittimista. Fiiliskin oli lenkillä ihan kohdillaan.

Nyt sitten parannellaan ja levätään. Jos tätä nyt levoksi voi kutsua, kun olen tehnyt koko viikon 12-16 h työpäiviä... No, onneksi it-alan työt ovat fyysisesti vähän kuormittavia - päätä tässä on kyllä saanut käyttää tälläkin viikolla ihan täydellä teholla, kun olen optimoinut eräässä projektissa tietokantakäsittelyä ja viritellyt vanhoja talletettuja proseduureja uuteen uskoon :)

Jos kaikki menee nappiin, niin viikonloppuna sitä voisi päästä taas harjoittelemaan(?)


***

Ylähengitystievirusten aiheuttama nielutulehdus

Virusten aiheuttamiin ylähengitystietulehduksiin liittyy yleisenä oireena kurkkukipua ja nielemiskipua. Virusten aiheuttamille tulehduksille on tyypillistä, että oireet ovat moninaiset; yskää, nuhaa, kurkkukipua ja lämpöilyä. Nielu voi olla punainen ja risoissa voi näkyä peitteitä. Flunssaan liittyvää nielutulehdusta hoidetaan runsaalla juomisella ja tarvittaessa kipulääkkeellä (apteekista ilman reseptiä saatava tulehduskipulääke).

http://www.yths.fi/netcomm/viewarticle.asp?article=1904

***

Ei kommentteja: