16.7.06

Finntriathlon, Joroinen 15.7.2006

Uinti 2.5 km, pyöräily 84.1 km, juoksu 20.2 km

Kesän huipennus on sitten omalta osaltani takanapäin! Joroisten kisa käytiin mukavassa, joskin hieman tuulisessa säässä.

Lähdin uintiosuudelle vähän sekavissa tunnelmissa, koska uinti on selvästi heikoin osa-alue itselläni. Niinpä päätin ottaa uinnin varman päälle, jotta selviäisin siitä ylipäätään läpi. Uin todella rauhallisesti joukon loppupäässä. Sopivasta suunnasta puhaltanut tuuli helpotti uintia tällä kertaa paljon, kun kolmion muotoisen radan pisimmällä sivulla järven selällä pääsi uimaan reippaassa myötätuulessa. 1.25 km:n rata kierrettiin kaksi kertaa, ja vaikka lähdettäessä toiselle kierrokselle mielessä kävi vauhdin nostaminen, niin päätin kuitenkin vetää toisenkin
kierroksen läpi suunnilleen samalla rennolla vauhdilla. Uinnin väliaikani oli 46.49.


Hyvä tunnelma rennon uinnin jälkeen!

Kevyesti sujuneen uinnin jälkeen lähdin positiivisin mielin pyöräilyyn. Pyöräily tuntui hyvältä ja niinpä ajoin kolme ensimmäistä n. 17 km:n kierrosta yli 32 km/h keskinopeudella. Tavoitteena oli saada kaverini Topi Kekäläinen kiinni :) Topilla oli uinnin jälkeen etumatkaa 3 min 20 sekuntia. Topi oli kuitenkin myös hyvässä pyöräilykunnossa, enkä saanut pyöräilyn aikana Topia kiinni, mutta sain puristettua eroa kiinni kuitenkin puoleen. Tankkailin pyöräilyssä reilusti, ja viimeisellä kierroksella pudotin vauhtia tulevaa juoksuosuutta ajatellen. 84.1 km pyöräilyn aika oli 2.48h. Vaihdoissa kulutin aikaa ihan tolkuttomasti, eli yhteensä 11
minuuttia! No kävin toki vessassa ja sitten järjestäjiltä oli kuminauha lopussa (!), joten pyöräilyn jälkeen jouduin siirtämään kilpailunumeron takaa eteen nysväämällä hakaneulojen kanssa. Vessassa meni pari minuuttia, ja hakaneulasirkuksessa vähintään saman verran...


Pyöräily oli sen verran vauhdikasta, että kamerakaan ei tahtonut ehtiä tarkentamaan :)

No, pääsin toki juoksemaankin, vaikka aikaa tuhrautui kohtuuttomasti vaihdossa. Juoksu olikin sitten heikkoa. Lähdin tavoittelemaan realistista 10 km/h kilometrivauhtia, mutta jouduin antamaan jopa siitä hieman periksi. Juoksun loppuaikaa 2.08h ei kannata selitellä. Jalat vain loppuivat ja 2.5 km ennen maalia vasen pohje kramppasi niin pahasti, että pelkäsin jo, että jouduin konttaamaan maaliin. Sisulla kuitenkin vaihdon nilkuttamisen juoksuksi, ja muutaman sadan metrin tuskan jälkeen juoksu taas onnistui. Sain Topinkin kiinni reilu kilometri ennen maalia, ja loppumatka vedettiinkin sitten yhdessä. Pitäisiköhän tässä jo näin julkisesti haastaa Topi mukaan ensi vuodeksikin, jos se keskinäinne paremmuus saataisiin silloin ratkaistua :) Loppuaikani oli heikon juoksun jälkeen 5.53.44.


Juoksu näyttää hyvältä(?), onneksi still-kuvasta hidas vauhti ei paljastu :)

Jalkakrampeista johtuen palautumisen kanssa on ollut ongelmia, joten otan nyt muutaman päivä ihan iisisti. Sen jälkeen ehkä rauhallinen harjoittelu taas maistuu.


Maalissa jalat romuna!

Seuraava puolimatkakin on jo käynyt mielessä, mutta sen aika on kai vasta ensi kesänä. Uintiin voi varmasti silloin laittaa hieman enemmän paukkuja, ja pyöräilyssäkin viimeiset 20 km pitäisi pystyä ajamaan samalla teholla kuin alkumatka. Juoksussa realistinen tavoite olisi juosta n. 12 km/h kilometrivauhtia. Näillä eväillä loppuajan pitäisi sitten asettua tuonne reilun viiden tunnin tuntumaan. Siinähän sitä olisi taas haastetta ja motivaatiota jatkaa säännöllistä harjoittelua!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Treeniä treeniä ja ensi kesänä sitten kokeillaan taas. Tosin annan aika paljon tasoitusta kun syksyllä tulee perheen lisäystä ja sitä myöden harjoittelu tulee jäämään tosi vähälle.