7.2.11

Ultrajuoksua, kuumetta ja lepoa

Otsikon mukaisesti viimeiseen pariin viikkoon on mahtunut monenlaista sähläystä. Tammikuun ensimmäiset kolme viikkoa meni mukavasti ja nousujohteisesti treenatessa, mutta sen jälkeen on tullut mutkia matkaan.

Kotirataultrajuoksu 50km

Sunnuntaina 30.1 juostiin kotirataultrajuoksu (50km) ja perjantaina pari päivää ennen juoksua töiden jälkeen kuumemittari paljasti sen, että pientä kuumetta oli. Kuume kuitenkin laski ja päätin lähteä sunnuntaina juoksemaan. Juoksin 50km kahtena lenkkinä, välissä kävin kotona tankkaamassa ja vaihtamassa kuivat vaatteet. Aika jäiset kelit oli ja niinhän siinä kävi, että jatkuva liukastelu jäällä aiheutti hilpeitä kramppeja 40km eteenpäin. Ja viimeinen vitonen oli käytännössä kävelyä koko matka kramppien takia... Aurinko paisteli kyllä upeasti koko päivän! Otin juoksun tosi varovasti ja nautin vain aurinkoisesta kelistä. Juoksuaika oli 5h 52min.

Pitkää hiihtelyä

Sunnuntain juoksun jälkeen jalat oli pahasti jumissa pari päivää ja kävinkin tekemässä tiistaina ja keskiviikkona vain kevyet uinnit. Torstaina uin jo vähän reippaammin ja pidempään ja taas sain illalla todeta, että pientä kuumeilua on taas kropassa. No, perjantaina töitä ja lepoa ja sitten innokkaasti pitkälle hiihtolenkille lauantaina. Hiihto lähti TODELLA tahmeasti ja voimattomasti liikkeelle, mutta hiihdin kuitenkin reilut kolme tuntia. Hiihdon jälkeen taas kuumemittaria kainaloon ja kuume oli noussut taas.

Lepoa

Ainoa johtopäätös, jonka voin itse tehdä tässä vaiheessa on se, että lepoa tarvitaan, koska kroppa ei kestä yhtään treenailua. Muutenkin täytyy yrittää vähän analysoida, että mikä tässä hommassa menee pieleen. Syksyllä oli vähän samanlaista ongelmaa eli toistuvasti pientä lämpöä. Silloin kävin lääkärissä verikokeissa, röntgenissä yms. Mitään ei löytynyt.

Kesään ja triathlon-kisoihin on onneksi vielä paljon aikaa, joten kesäksi ehtii kyllä vielä hyvin kuntoon. Mutta talven pitkät hiihdot voi kyllä jäädä väliin, jos tämän viikon aikana lepo ei auta.



Alex starttasi Joroisilla viereiseltä paikalta (M40-sarjalaisia)...

2 kommenttia:

Arja L. [triathlonvaimo] kirjoitti...

Joko on kroppa kunnossa, vai vieläkö kuumeilu vaivaa? Toivottavasti olet jo voiton puolella!

Not Another Nerd Blogger kirjoitti...

Syvissä ja tummissa vesissä mennään edelleen. Liekö joku sitkeääkin sitkeämpi virus? Mutta katsotaan kumpi on sitkeämpi, minä vai virus :)