23.8.06

Sunnuntai 20.8.2006

Pyöräily 3 h 26 min (100 km) + juoksu 30 min

Sunnuntaiaamuna kävin ajamassa pitkän pyörälenkin, joka edellisellä viikolla jäi kokonaan tekemättä. Lenkki oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että ajoin ensin 50 km yhteen suuntaan ja sitten 50 km samaa tietä takaisin. Yleensähän sitä tulee kierrettyä jonkinlainen lenkki ihan maisemien ja vaihtelun kannalta. Ensimmäiset 50 km oli kevyttä vastatuulta, mutta sitten paluumatka sujuikin myötätuulessa. Vastatuuleen keskinopeus oli n. 27 km/h, kun pidin sykkeen aerobisella tasolla. Paluumatkalla pyörittelin sitten myötätuuleen vajaan 33 km/h keskinopeudella säilyttäen edelleen aerobisen tason. Koko lenkin keskisyke oli 135 bpm ja keskinopeus 29.1 km/h. Sunnuntai-iltana kävin vielä juoksemassa erittäin kevyesti 30 min.



Sunnuntain pyöräily sujui onneksi kohtalaisesti, vaikka koko viikon oli pientä väsymisen tunnetta. Siitä huolimatta vedin läpi ihan rutiiniviikon. Tässä vielä lyhyt katsaus viikon muihin tekemisiin:

Maanantai: pyöräily 1 h (35 km). Maanantaina tein "maksimivauhdilla" tunnin lenkin. Poljin tyyntyvässä illassa 35 km/h keskinopeudella keskisykkeellä 158 bpm. Syke jäi yllättävänkin matalaksi jalkojen kestävyyden ollessa rajoittavana tekijänä. Tämä lenkki meni vielä kohtuullisen hyvin, mutta tästä eteenpäin väsymyksen tunne oli kova koko viikon. Lenkin lopussa molemmat renkaat muuten puhkesivat kun en väsymykseltäni huomannut isoa kiveä asfaltin päällä...

Keskiviikko: juoksu 40 min (7 km). Keskivauhtinen ja -tehoinen juoksu oli väsyneen oloista. Keskisyke 151 bpm.

Torstai: uinti 45 min (2.2 km). Kävin pitkästä aikaa hallilla uimassa. Olen uinut käytännössä koko kesän märkäpuvulla järvessä tai meressä. Halliuinti tuntui varsin virkistävältä vaihtelulta ja stabiilit olosuhteet miellyttivät (olenhan uinut kesän aikana meressä varsin kovallakin tuulella ja jäänyt jopa kerran siikarysän ankkuriköyteen jalastani kiinni). Uinti sujui vajaaseen pariin kilometriin saakka kohtuullisesti, sen jälkeen oli tosi tahmeaa menoa.

Perjantai: pyöräily 1 h 34 min (50 km). Perjantain pyöräily oli väsynyttä, mutta puristin keskinopeuden kuitenkin vajaaseen 32 km/h. Jalat olivat vain tyhjät.

Lauantai: juoksu 40 min (7 km). Viikon toinen tasavauhtinen juoksu. Väsymyksen tunne vain pahenee. Keskisyke 153 bpm.

Ei kommentteja: