19.6.06

Yhdistelmäharjoitus lauantai 17.6.2006

Yhdistelmä uinti 42 min (1.8 km) + pyöräily 2 h 30 min (70 km) + juoksu 45 min (7 km)










Kova yhdistelmäharjoitus sujui aika mukavasti. Treeneissä oli mukana 'Lauttasaaren Ironman' Topi antamassa kivenkovaa harjoitusvastusta. Aloitimme aamuvarhaisella miellyttävällä aamu-uinnilla. Uinnissa on kyllä vielä tekemistä Joroisen keikkaa silmälläpitäen, sen verran raskaalta meno järvessä tuntui. Arvioitu uintimatka oli 1.8 km ja aikaa uintiin kului 42 minuuttia.

Uinnin jälkeen pienen siirtymätaipaleen jälkeen vaihdomme märkäpuvut pyörään ja ajoimme 70 km mukavan lämpimässä kesäsäässä. Pyörittely oli varsin kevyttä ensimmäisen vajaan puolentoista tunnin ajan ja keskinopeus oli hieman alle 32 km/h. Keveyteen saattoi vaikuttaa myötätuuli, sillä viimeinen pyöräilytunti ajettiin vastatuuleen, ja keveys ajosta katosi. Pyöräilyssä tankkasin aika reilusti urheilujuomalla ja energiapatukoilla. Energiataso säilyikin hyvänä koko suorituksen ajan. Pyöräilyä tuli 70 km ja aikaa kului n. 2 h 30 minuuttia.

Hieman väsyneenä lähdimme sitten suorittamaan viimeistä lajia eli juoksua. Jalkojen toiminta juoksun aikana saa korkeintaan kohtuullisen arvosanan. Suurimpana ongelmana juoksussa oli hitaus :) Juoksu oli lähinnä hidasta etenemistä tavalla, joka on jotain kävelyn ja hölkän välimaastossa. Perille kuitenkin päästiin 7 kilometrin tuskan jälkeen.

Varsinainen väsymys iski sitten noin tunnin suorituksen jälkeen. Lepo, runsas nesteytys ja ylensyönti paransivat tilannetta onneksi jonkin verran. Valitettavasti akillesjänne kipeytyi taas, toivottavasti se ei nyt kovin pahasti ärtynyt. Juhannuksena on tarkoitus pitää muutama totaalinen lepopäivä, sinne saakka pitäisi jotenkin selvitä kipeälläkin jänteellä.

Pyöräilyn ja juoksun tekninen data:
- keskisyke 145 bpm
- minimi 93 bpm
- maksimi 170 bpm
- EPOC 83 ml/kg (level 3)
- 2280 kcal

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Burana sport rulettaa!