9.6.06

Pirkan pyöräily, osa II

Niin, 134 km:n lenkki tuli siis ajettua. Aikaa kului 4 h 32 min, keskinopeus oli n. 30 km/h. Lähdin erittäin rauhallisesti liikkeelle ja ensimmäiset 40 minuuttia pyörittelin hyvin rauhallisesti paria nykäisyä lukuunottamatta. Sen jälkeen vauhti kiihtyi ja olin hyvässä junassa, jossa vedettiin reilu tunti n. 32-34 km/h nopeudella. Pidin ensimmäisen tauon Kurussa 58 km:n kohdalla ajassa 1 h 51 min. Tankkailin taukopaikalla aika reilusti ja täytin juomapullot, toisen vedellä ja toisen urheilujuomalla.

Kurun jälkeen lähdimme kaverin kanssa vuorovedolla kohti Muroleen jälkeisiä tuulisia ja mäkisiä maisemia. Ohittelimme joitain hitaampia matkalla, ja jossain vaiheessa pääsimme kovaa ajavaan ryhmään, joka sitten hajosi muutamassa jyrkässä ylämäessä. Tässä vaiheessa jäin myös itse vähän jälkeen ja pian osoittautui mahdottomaksi ottaa porukkaa kiinni, kun jouduin polkemaan reippaaseen vastatuuleen yksin. Yritin kuitenkin sitkeästi ja se kostautui 'pienenä' väsymisenä. Kun jalkoja alkoi painaa, niin oli pakko sitten lopulta luovuttaa ja löysätä reilusti.

80 km:n jälkeen poljin sitten yksinäni väsyneillä jaloilla vastatuuleen ja vauhti hiipui koko ajan. Raahauduin kuitenkin jotenkuten Terälahden huoltoon ja vedin perässäni kahta muuta, jotka olivat myös aika väsyneitä. Terälahteen pääsin ajassa 3 h 13 min (97 km). Huollossa tankkasin sitten todella reilusti nestettä ja energiapatukoita. Lisäksi napostelin pari kourallista suolakurkkuja, jotta suolatasapainokin säilyisi.

Terälahden jälkeen ajoimme taas kaverin kanssa yhdessä maaliin saakka. Loppumatkalla ei suurempia ongelmia ollut, energia riitti hyvin ja jalatkin toimivat kohtuullisesti. Viimeiset 20 minuuttia pyörittelimme todella rauhallisesti alle 25 km/h keskinopeudella.

Kiitokset Topille mukavasta ajoseurasta! (Topi ei ole kuitenkaan allaolevassa kuvassa, toisin kuin allekirjoittanut sinisessä takissa)


Ei kommentteja: